sista!!!

haha sista för idag hittar inte klippet från P&J :/men ja..



// Maja

k-hamn!


Kavat hemma!


kavat, inridning!





// Maja

cellabus!



// Maja

kavat!


olofström



gammal film från olofström  :)
// Maja

bilder från P&J

kommer bilder från pay and jumpen nu :)
// maja

Tjena!

Halloj, har inte laddat upp varken bilder eller film från P&J men håller på att ladda upp dom nu så håll utkik, kommer även massa gamla filmer på mig och felino när vi tävlar och så :)
// Maja
medans jag grejar med detta lyssnar jag på en riktigt bra låt som fastnat i huvudet!


Pay and jump

I onsdags så var jag och red en pay and jump på Prada. Vi hopapde 80 och 90.
I 80 så var vi felfria. Och i 90 så rev vi 4 hinder för jag orkade inte hålla ihop henne och sen när vi startade om så var vi felfria. Så jag är jättenöjd! Här kommer lite bilder. Kommentera gärna!
Film kommer snart!
//Cecilia

fluuuuughuva.

Jahapp, nu verkar det som felino fått någon typ av inflamation i ögonen, svullna och alldeles variga, men han fick ¨gå in i stallet och blev tvättad med ljummet vatten och svullnaden har redan gått ner, var inne på stallbyggen och köpte en sååå snygg flughuva haha en likadan som cilla,
blev även en vanlig luva till tävling, röd såklart, äntligen hittat en röd luva som passar till schabraket jag har!
nu får jag vänta och se hur det blir med felino, hoppas han är bättre tills imorgon så jag kan hoppa på p&j på bokeslätt, men ja annars får han vila tills han är frisk såklart!
// Maja

mmassaaa



film från när jag hoppar hemma, om ni undrar varför dom inte kommit upp innan så är det för jag inte orkat fixa en massa med youtube :) så nu får ni några klipp :)
// Maja

Gammal film,



film från sösdala, är riktigt nöjd med denna rundan!!

// Maja

Sådär,

Belv att anmäla sig till P&J på bokeslätt nu på onsdag, kände att två låga klasser där för att få tillbaka lite känsla efter olyckan skulle vara bra så har endast anmält 70cm-70cm, är det någon som ska dit och fota? :)
Aja iallafall, Felino fick vilodag idag, tänkte jag skulle ut och miljö träna honom lite sen med plastpåsar och hoppande runt honom, ni vet jag gillar att busa med hästarna i hagen och felino brukar mest titta på mig som om jag är dum i huvudet när jag gör något ''konstigt'' enligt honom haha man kan ju förstå honom ibland men lite träning från marken har ju ingen skada! :)
Lilla kavat kan nog med få lite bus och så :)
Min dag har mest bestått av bakning! blev en STOR plåt kärleksmums, och 50 st ostfrallor, yummy! får sånna ryck ibland :)
nu ska jag hämta hem hästarna så får dom stå stängda här hemma tills jag varit på US möte :)
// Maja

BILDBOOOOOOOOOOOOMB

Hejsan,
Nu har jag äntligen ridit för första gången på Felino sen våran olycka... (http://randigastrumpan.blogg.se/2012/july/sjukhuset.html) står hur det gick till osv,
kändes verkligen bra att komma upp på hästryggen, dock har jag tappat väldigt mycket av högersidan det märktes när jag red i fredags! så blev bara lite ridning. Igår däremot, ''ursäkta språket'' helvetes jävlar vad fin han va! gick riktigt bra och såååå avslappnat, fanns lite upphöjda bommar och några som bara låg på marken, skuttade lite över det och allt kändes bra, hoppas nu att det känns lika bra när det blir ''hinder'' och inte bara bommar, men ja om det inte blir träning på onsdag tänkte vi in och hoppa 2 låga rundor på bokeslätt, ni vet bara för att få tillbaka känslan och det igen, jag menar varför vänta? så kanske blir 70-70 eller 70-80cm vi får se helt enkelt!
Idag blir det nog att rida ut med kusinen! men här får ni först en masssaaaa bilder från hagen idag, kolla noga på kavat han har ett balaband i munnen och går omkring med det på 3 bilder tror jag haha :)
avslutar med en mysig bild på mig och lillpojken, ska bara ordna sulky och sele nu sen kör vi! :)
// Maja

Flugluva

Gangster och sin nya flugluva!
//Cecilia

Pigg ponnie

Är hemma från stallet nu. Har varit inne och ridit på snappis. Red både Gazbee och Felino. 
Med felino gick det sådär. Upptäckte att han kunde ta och börja testa mig. Men det gick väl ok. Hoppade ett hinder på 1m två gånger. Fick jättekonstiga hopp men han kom över det!
Med Gazbee gick det väldigt bra. Hon är ju såååå rädd om sin mun!! Stackars liten!
Tog tag i tyglarna så jag hade kontakt med munnen sen försökte jag jobba ner henne på tyglen men när jag var på med skänklarna så fick hon panik. För hon ville verkligen inte ta stöd i munnen. Så hon stegrade några gånger tills hon insåg att jag inte sitter och rycker i hennes mun. DÅ vågade hon ta stöd i bettet.
Så i slutet jobbade hon lite på tyglen. Så det gick super!
Hoppade lite med henne. Hoppade en oxer på 80. Hon hoppade super över det!
Får bli en 70 på Pay & jumpen på söndag.
(Igga min ula sits när jag rider Felino. Hade förkorta stigbyglar! )
//Cecilia

FILMEN!!



filmen från när cilla rider felino!
imorgon blir det markarbete och även då fotar och filmar vi :)
idag har det typ stått träning på schemat för min del! cyklat en halv mil + gått lite mera än en timme i skogen! gött! nu ska jag lägga mig så hörs imorgon!

// Maja

Gazbee inne på snappis

Hej! 
Idag har jag ridit Gazbee inne på snappis och hoppade henne lite! Det gick super. Hon var såå duktig! Fast man märker att hon har dålig kondis. Men ohn orkade hoppa rätt många endå. Blir nog at ta en liten pay and jump på söndag på snappis. Vi vill ta en 80 (LC) Men sen ska jag rida Prada där med och Sara sa att jag kunde ta en 80 (LD) och en 90 (LC). Och då hinner jag ju inte rida fram Gazbee om jag ska rida Prada så det kanske blir en 70. Vi får se!
Men här kommer en film från idag.
Även en massa bilder. Kommentera gärna!!
//Cecilia 
Finns det något fulare än när hästen är rädd för något sen tar dom ett jätte skutt över det
 

Trött på nästan alla hästmänniskor!

Ja detta är ännu ett inlägg om det omtalade pessoabettet!
 
Blir så j*vla trött på er som klagar på folk som rider sina hästar/ponnyer på pessoa, nu menar jag inte alla så tro inte att jag drar alla hästmänniskor över kanten, många av er anser att det plågar hästen osv och att ryttaren inte kan rida för att dom använder ett starkt bett, ja vaddå? en het häst kanske funkar jätte bra på det? är det då inte upp till var och en att avgöra om ens häst/ponny fungerar på det? och andra starka bett då är inte dom plågsamma då? inte riktigt många har bara hängt upp sig på det där förbannade pessoabettet!
Bara för att man lägger upp en bild på tex DV när man rider med pessoa och det råkar vara en ögonblicks bild eller något liknande där hästen ser ut att ''dö'' enligt vissa, ska man då få en massa skitsnack kastat på en om att man rider kasst och ''du plågar din ponny'' ''stackars häst'', tycker verkligen hästvärlden borde tänka om! det ska inte behöva vara så att man blir nertryckt pga att man rider med det dära ''hemska'' bettet.
Tyck vad ni vill men jag anser att det är upp till var och en om man anser att sin ponny funkar på det, har man egen häst borde man ju tycka att man ska kunna känna om hästen verkligen inte trivs på det eller funkar jätte bra, har jag fel?
Var bara tvungen att skriva av mig om allt skitsnack som går, tyck till!
Vet att jag varken har väst eller hjälm men det är inte det vi diskuterar nu, ser hästen plågad ut eller, nej inte precis!
 
ikväll kommer både filmer och bilder från när Cilla hoppar Gazbee OCH Felino,missa det inte!!!
 
// Maja

Varför vi inte bloggat?

Jo jag har varit på semester eller ja semester och semester campade i falkenberg nu några dagar och mitt internet på mobilen vägrade fungera som det skulle så kunde inte blogga pga det, varför cilla inte bloggat vet jag faktiskt inte.. men i allafall idag sätter vi igång Felino efter olyckan med mig, bara longering då min axel måste bli helt stabil innan jag får kliva upp på hästryggen igen, söndag ska förmodligen Cilla rida honom, tar med kameran så fotar massor och filmar lite kanske :)
var på ullared häromdagen köpte:
 
hör och häpna!!! hittade ingenting på hästavdelningen så blev bara 2kg hästgodis -.-
stickad tröja (USA)
svart tshirt
svart linne
vit nättröja
kudde
hårsnoddar
trosor
strumpor
parfym,kudde,kalsonger (till hampus) :P
påslakan med kossr på x) jätte sött faktiskt :D
massageolja
breaking dawn 4:e filmen i twilight
jag saknar dig (film)
 
det var nog allt, var nöjd med det jag köpte :P
hörs senare
 
// Maja

Cellavie,

tänkte berätta Cellas och min historia, många har sin egen uppfattning om varför vi sålde henne, varför det fick som det gick osv, så tänkte berätta hur det egentligen låg till!
 
Vi köpte cella 2009, samma år som vi avlivade min andra c-ponny Luke, vi provred henne jag var jätte liten då och hon var stark framåt och ja allt, men vi passade ihop som handen i handsken, jag älskade farten och det gjorde hon också, vi tävlade, plockade hem placering efter placering, hade skit kul! men åren började gå, jag började vilja ha mer kontroll över henne, jag började även bli farträdd och hopprädd pga att jag tyckte det gick för fort, jag mådde själv väldigt dåligt sista tiden vi hade henne, inget stämde, just då skötte jag mest hästarna för att jag var tvungen, det var liksom inte roligt längre, jag hade börjat bli förlång, vi stoppade ut oss tävling efter tävling, eller snarare jag vände bort från hindrerna, cella hade hoppat om jag velat men jag ville inte, på träningarna var det likadant, vända bort... vi tog beslutet att sälja henne, varken jag eller cella mådde bra av det, visst vi hade skit kul tillsammans men inte när det gällde hoppningen, vi funkade jätte bra på marken och i stallet, men en sådan häst kan man inte bara ha och ''titta på'' . Hon såldes till en underbar familj i Köping... så långt iväg, visst skönt att slippa se henne så man inte saknar henne så mycket.. men en sak är säker henne kommer jag aldrig glömma, det var nog den mest speciella hästen jag varit med om.
Nu vet jag att om vi hade köpt tillbaka henne nu så hade det fungerat mellan oss, jag är helt säker på det.. men det går inte.. vissa misstag får man leva med, men allt har nog en mening, jag tror nog även om det gör ont att säga det att det var nog bäst för oss båda.
 
Cellavie f.2000 new forest sto
 
min ponny, bästa vän, allt.
 
// Maja

Hur det är?

Jodå, jag och min brutna ''axel'' trotsar läkarna och går på killebom varje kväll, ont? ja det har jag men vafan, allmänt mår jag skit men strunt i det, känns kasst att inte få vara med hästarna nu på 3 veckor.. men får väl se det som en paus, hoppas bara att det känns bra att sitta på hästen sen igen, man vet ju inte hur det är när man slagit sig ordentligt och sen hoppa upp igen, men en sakär säker, jag ska upp jag ska in till snappis, jag ska hoppa den där jävla linjen, alla 4 hinderjävlar, med klister i röven, det SKA jag. om 3 veckor.
 
men ja sorry för uppdateringsbristen men jobbigt att skriva med en hand hehe, som ni kanske vet är det högeraxlen som är skadad så kan inte använda mig högerhand då jag är uppbunden såhär:
så ja min vänster arm/hand håller på att tränas upp!
hoppas allt är bra med er, och ni är grymma läsare bara så ni vet!
 
// Maja

Sjukhuset...

Jahapp, dagens träning slutade med en tripp till sjukhuset, där det blev konstaterat att jag har en fraktur i skulderbladet, går med uppbunden arm och ska ha det såhär i ca 3 veckor... får alltså inte rida eller anstränga armen/axeln :'(
hur detta gick till?
jo vi hoppade 3 hinder i rad som uppvärmning, han var väldigt pigg och lyssnade inte bra alls, (vi var ute på stora gräsbanan så han tyckte det var väldigt kul att springa) sen skulle vi hoppa en 4 kombination som lite gymnastikhoppning, precis innan mig åkte hanna av på sista hindret och fick hinderstödet rakt i pannan typ hehe så hon har huvudvärk.. sen skulle jag hoppa allt gick superfint och hoppade 1,2,3 sen precis innan felino lyfte tyckte han att han skulle springa förbi, detta resulterade i att jag åkte av och landa rakt på sidan med axeln före, mamma hörde verkligen hur det knäckte till sen bara låg jag där och inprincip skrek hehe j*vlar vad ont det gjorde... och ja nu sitter jag här med en fungerande hand.. vänster givetvis som man aldrig använder annars hehe.. men ja nu ska jag vila lite så ha det bra!
 
// Maja

Bada,

tänkte gå ut och bada min skitgris, hoppträning senare och vill helst ha honom vit!
annars händer det verkligen inte så mycket idag får se om jag kan få fram lite bilder idag :) annars ha det bra :)
// Maja

Fan,

asså vad jag älskar dig äckel fina ponny skrutt!
// Maja som är sjukt glad att äga denna ponny!

Först och främst..

Okej, först av allt vill jag tacka alla fina kommentarer! ni gör oss super glada och taggar oss till att fortsätta blogga, svar till dig som undra om sadlen, nej det är en allround mot hopp, super skön att rida i, själv tycker jag att man får väldigt bra stöd i den!
Har lite kvar att sälja:
Schabraket är sålt.
Quick out 400kr
Sadel 1000kr
väst 150kr
:)
Btw, vad tycks om våran nya header? är super duper nöjd,
felinos svullnad är helt borta och han är som vanligt ingen hälta eller något, usch fan om han hade varit skadad hela säsongen förstörd... men ja tack och lov!
Imorgon blir det hoppträning för Björn på snappis, gött!
nu ska jag lägga mig innan jag skriver massa mer onödigt trams så ha det bra!
// Maja

Prada

Förlåt för att jag inte bloggade igår. Han inte! Men nu får ni en massa bilder som Emelie fotade iadg när jag red Prada!
//Cecilia

Hjälm osv..

Tjena, nu kommer bilderna på det jag köpte, vet att dom flesta av er kommer tycka min nya hjälm är skitful HAHA men det är ju jag som har valt den och alltså tycker jag om den, blev även skjorta,pälsglans,ridbyxor
blåa men samma modell som på bilden,schampo,svampar,funktionströja,ridskor!
släng in en kommentar om vad ni tycker om det :P
Filmen på Felino krånglar lite så ni får vänta med den! :)
 
 
 
 
 
 
 
Fick även lite panik, mormor skicka sms om att felino rymt inatt... har troligen varit en älg som sprungit igenom staketet och felino hoppade över... svullen i ena bakbenet idag.. bara det inte blir något av det... tänk om hela säsongen är förstörd nu :( håller tummarna nu! kylde benen på honom med kallt vatten och nu får han stå inne och vila tills imorgon så får vi se hur han mår då.!
 
// Maja
 

RSS 2.0